Cat de importante sunt fotografiile in promovare

Toate materialele pe care le folosim in promovare ne reprezinta si contribuie la imaginea de ansamblu pe care oamenii si-o intiparesc in minte despre compania sau produsul nostru. Cele mai multe din aceste atribute, senzatii si impresii se imprima inconstient in mintea noastra si nu ne dam seama de ele.

De aceea, trebuie sa ne asiguram ca fotografiile pe care le folosim in materialele noastre de promovare sau pe retelele de social media sunt foarte bune, corecte din puncte de vedere tehnic si mai ales sa reflecte valoarea produsului nostru. Vad multe restaurante care folosesc fotografii neprofesionale (chiar respingatoare) pe retelele de socializare si din pacate isi fac reclama negativa. Si mi-e ciuda pentru ca le stiu produsele, arata bine, sunt gustoase insa fotografiile facute in conditii de lumina slaba, cu aparate sau telefoane slabe le aduc deservicii de imagine in loc de clienti.

Daca nu doriti sa investiti in fotografii de calitate, va fac cateva recomandari pentru fotografiile cu mancare postate de restaurante pe Social Media:

1. folositi un aparat foto sau un telefon mobil cu rezolutie si senzor bun

2. cautati un loc luminos unde sa faceti fotografia, cu cat mai multa lumina naturala

3. decorati platoul cu mancare astfel incat sa existe un echilibru cromatic

4. editati fotografia pentru a-i da un aspect mai „delicios” ( sunt programe bune atat pe calculator, cat si pe telefon)

5. evitati folosirea blit-ului, va da umbre dure si neaspectuoase mancarii

Iata cum arata un setup minim pentru fotografierea profesionala a produselor:

1897827_10201882023238575_1404327590_n

si doua dintre rezultate:

foto-vitamina

foto-vitamina2

Sunt produse din Specialitatile Casei de la LG Motel & Restaurant Medias, apar in meniu si vor aparea si pe pagina lor de Facebook.

Date: aprilie 2nd, 2014 | Categories: Blog, Fotografie, Proiecte | By: | Comment: 1

One Response to Cat de importante sunt fotografiile in promovare

  1. Pingback: Premium Wedding & Stock Photography Show | MediasLive

Leave a Reply

Name:*

Email:*

Website:

Message:*